Oslo Fright Fest ønsker å sette fokus på skrekkfilmsjangeren i Norge som får altfor lite oppmerksomhet her til land. Vi ønsker derfor å gi en pris til den beste skrekkfilmen fra Norge fra det siste tiåret. Det vil si skrekkfilmer som er gitt ut mellom år 2000 og 2010. Juryen for denne prisen vil være deg som publikummer og vi ønsker at du skal gi din stemme til den filmen du mener er den beste skrekkfilmen her til lands. De nominerte er:
22 (2000)
«22» ble reklamert med å være Norges første slasherfilm da den kom ut og det stemmer bra. Filmen tar for seg en morder som dreper en kvinne den 22. hver måned. Dette har foregått i fem måneder og det nærmer seg den 22. nok engang så derfor gjelder det å være på vakt for hvem som blir neste offer.
Regi av Pål Aam og Eystein Hanssen.
VILLMARK (2003)
«Villmark» er en film som har fått mye ros hos både publikum og kritikere. Filmen handler om et TV-team som er på skogstur for å overleve uten moderne hjelpemidler. Derfor er det ikke tillatt med verken mobiltelefoner, kjøpemat eller sigaretter. Dermed må gjengen dra å fiske sin egen mat. Problemet oppstår når de finner et forlat telt ved vannet, et garn og et lik i enden av det.
Regi av Pål Øie.
BREAD AND CIRCUS (2003)
«Bread and Circus» er en lavbudsjetts splatterfilm laget mye i samme ånd som Peter Jacksons tidlige filmer. Her er det masse gørr og blod blandet med mørk humor. Historien vi blir tatt med på handler om en mann som blir født av moder jord og satt inn i systemet. Mannen finner etter hvert ut at han ikke vil være en del av dette systemet, så derfor prøver han å bryte ut.
Regi av Martin Loke.
FRITT VILT (2006)
«Fritt Vilt» er en av Norges større kinosuksesser med over 100 000 besøkende på bare et par uker. Vi møter her en ungdomsgjeng som skal til Jotunheimen for å stå på snowboard. Det hele går dog ikke som planlagt da den ene av dem klarer å brekke beinet. De tar seg derfor frem til et nedlagt høyfjellshotell for å søke ly for natten. Dette skulle de selvsagt ikke gjort da det viser seg å bo en morder på hotellet.
Regi av Roar Uthaug.
FRITT VILT 2 (2008)
En stor kinosuksess trenger en oppfølger og i denne følger vi nok en gang den klassiske slasheroppskriften. Jannicke våkner opp på et sykehus og alle hennes venner er død og også deres morder. Likevel begynner merkelig ting å skje og det viser seg at kanskje ikke morderen er død likevel.
Regi av Mats Stenberg.
ROVDYR (2008)
«Rovdyr» er nok en norsk film ute i de vakre norske skogene. Her møter vi fire venner som skal ut i skogen for å tilbringe en hyggelig helg sammen. På veien mot grisgrendte strøk plukker de opp en haiker på en veikro. Denne jenta virker ikke å være helt stabil og det skal vise seg at hun har god grunn til sin noe merkelige adferd.
Regi av Patrik Syversen.
SKJULT (2009)
«Skjult» er laget av flere av de samme folkene som sto bak «Villmark». Denne er dog langt mere psykologisk anlagt enn det «Vilmark» er. Filmen handler om Kai Koss som returnerer til barndomshjemmet sitt etter hans mors død. Her vekker vonde barndomsminner til live. I tillegg så er det en morder løs i område. Spørsmålet blir da om morderer har noen tilknytning til Kai Koss.
Regi av Pål Øie.
DØD SNØ (2009)
Fra gjengen bak «kill Buljo» får vi her noe så unorsk som en nazizombiefilm. Denne inneholder masse blod og gørr iblandet mye sort humor. En gjeng unge mennesker skal ut på ski på en hytte ikke langt fra Øksfjord. Her blir de advart om forferdelige hendelser som skjedde under annen verdenskrig og at de skal være forsiktig å ikke vekke ondskapen som hviler i området.
Regi av Tommy Wirkola.
HORA (2009)
«Hora» har blitt reklamert som Norges første exploitationfilm. Dette er en rape-revenge-film hvor vi følger Rikke som reiser til Dokka for å få stillhet og ro til å skrive en bok. Lokalbefolkningen vil det annerledes og foretrekker å voldta hun. Dermed kan hevnen begynne.
Regi av Reinert Kiil.
SNARVEIEN (2009)
«Snarveien» forsetter den norske filmtrenden med å la skogen være åsted for ugjerningene. Et par er på svensketur for å handle inn alkohol. I god norsk tradisjon tar man selvsagt med seg godt over kvoten. Grunnet en politisperring tar paret en omvei igjennom skogen for å komme over grensen. De virkelige problemene starter ikke før bilen deres punkterer og de man ta imot hjelp fra noen trivelige svensker. Det viser seg dog at svenskene er slettes ikke så trivelig som førsteinntrykket tilsier.
Regi av Severin Eskeland.
Navn:
E-post:
Beste norske film:
Sikkerhetskode:

Skriv inn nummeret vist ovenfor